Table of Contents

Table of Contents Help

The tabs on the right are shortcuts to where you have been:

 • Previous Screen
 • Previous Articles
 • Previous Categories
 • Start Page
 • Hide Entire Menu

Swiping to the left will take you to the previous screen.

The folder icon indicates that more content is available. Click on the icon or the associated text, or swipe to the right to see the additional content.

Offisiell EFT-opplæring

DEL V – Avansert: Finpuss av prosessen & utdyping av språket

Intro til del V

EFT Tapping Skills 5 image

Du er nå klar til å lære alle de kreative språkverktøyene som jeg viser i mine videoer The Art of Delivery og andre avanserte videoer på denne nettsiden. Min kreative språkbruk ble i mange år feiltolket (ikke forklart godt nok) i EFT-miljøet, så nå har jeg en mulighet til å bryte det ned i deler som er lett å lære.

Opp gjennom årene har jeg mottatt mange forespørsler fra EFT-ere som vil vite "Hva jeg skal si" når de bruker EFT. Eksempler:

 • "Jeg prøver å fikse problemene i mitt forhold... hvilke ord bruker jeg i oppsettet?"
 • "Jeg har problemer med å gå ned i vekt. Hva sier jeg for å fikse det med EFT?"
 • "Jeg får ikke EFT til å virke mot min søvnløshet... kan du fortelle meg hvilke ord jeg skal bruke?"

Slike spørsmål er basert på en misforståelse om at et fancy språk er hemmeligheten bak suksess med EFT. Straks jeg begynte å demonstrere mer kreativ språkbruk i mine økter, fikk folk inntrykk av at å finne de "riktige ordene" var måten de kunne oppnå de mirakuløse resultatene på. Straks dette ble det sentrale, syntes mer viktige konsepter som testing og å være spesifikk, å forsvinne langs veien for mange EFT-utøvere.

Mange av variantene av EFT som vises på nettet og i andre opplæringsprogrammer, er forsøk på å "forbedre" språket, og dermed har disse misforståelse satt seg fast.

Men hvis du har lært leksa fram til nå i opplæringen, kan du si: "Hvem trenger bedre språk? EFT fungerer fint for meg."

Jeg har faktisk eksperimentert en del med språket i Oppsettet, og jeg har funnet noen tilnærminger som ligger nokså fjernt fra "Selv om jeg har denne ___". Årsaken til at jeg fortsetter å bruke disse språkverktøyene, er at langsiktige resultater etter min erfaring kommer raskere med mer effektiv språkbruk. Dessuten kan det bidra til at prosessen blir mer spennende og flyter lettere for både deg og dine klienter.

Som du kan se fra illustrasjonen i øvre høyre del av denne artikkelen, utgjør dette utvidede språket ca 10 prosent av EFTs potensiale, ikke 80 eller 100 prosent slik andre har trodd. I virkeligheten er det fokus på detaljer, dine testmetoder og navigering gjennom komplekse problemstillinger som står for det meste av resultatene innen EFT. Med andre ord...

Ikke fokuser på "hvilke ord skal jeg bruke?"
Flytt i stedet ditt fokus til "Hva skal jeg banke på?"

Ved å finne de spesifikke forstyrrelsene du skal sikte deg inn på, blir ordene åpenbare. Når du lærer disse ekstra verktøyene for å utvide språket, kan du fikse problemene raskere og mer fullstendig.

I denne Del V, ber jeg deg vennligst studere de fire første artiklene i detalj:

 • Tilpasse språket i Oppsettet
 • Bruk av positivt språk i EFT
 • Refortolkning
 • Intuisjon

Studer disse delene og og integrer de en etter en i øktene. Du vil oppdage at ferdighetene du utvikler i å tilpasse språket i oppsettet legger det perfekte grunnlaget for å legge til refortolkninger eller reformuleringer, noe som som igjen vil legge grunnlag for bruk av intuisjon. Når du har fått alle disse redskapene under huden, kan du gå videre til et springende språk, som er en mulighet til å utvikle din egen "Art of Delivery eller din egen EFT-stil.

Det er når du har utviklet en springende stil som inneholder alle de språklige redskapene og samtidig ivaretar alle de viktige delene av den offisielle EFT, at det virkelig vil ta av. Rutinemessige økter bli dynamiske opplevelser som stimulerer og motiverer både deg og dine klienter. Hvis vi beskriver det du har lært i i del I - III som EFTs Cadillac så vi mestring av del IV plassere deg i en Ferrrari. 

Vi runder av denne del V av med instruksjoner om bruk av EFT på alvorlige sykdommer. Tro det eller ei, men slike tilfeller representere en helt ny utfordring for hver eneste ferdighet du har lært, for de kommer ofte med de mest komplekse, emosjonelle problemer. Å få konsekvente resultater med alvorlige sykdommer representerer det høyeste kompetansenivået med EFT og kommer etter min mening til å transformere det medisinske fagfeltet.

 

 

Copyright Gary og Tina Craig
Alle rettigheter forbeholdt