Table of Contents

Table of Contents Help

The tabs on the right are shortcuts to where you have been:

 • Previous Screen
 • Previous Articles
 • Previous Categories
 • Start Page
 • Hide Entire Menu

Swiping to the left will take you to the previous screen.

The folder icon indicates that more content is available. Click on the icon or the associated text, or swipe to the right to see the additional content.

Offisiell EFT-opplæring

DEL I for alle: Grunnleggende EFT banketeknikker

Hva kan jeg forvente fra EFTs banketeknikker?

Positivt, negativt og litt til

Hva du får ut av EFT er i stor grad avhengig av de ferdighetene som blir benyttet. Heldigvis kan selv en nybegynner oppnå forbløffende resultater med EFT. Men samtidig er dette, som tidligere nevnt, noe som bidrar til Den store EFT-illusjonen, og dermed blir ikke EFTs fulle potensiale alltid utnyttet.

Jeg har undervist EFT siden midten av 1990-tallet og har fått tusenvis av glødende rapporter om positive, kliniske resultater.

Her er noen av de positive resultatene...

 • Mange soldater forteller at deres PTSD har blitt borte sammen marerittene og de påtrengende tankene.
 • Det er rapportert om fobier som har forsvunnet i løpet av minutter og aldri kommet tilbake.
 • For ulike typer smerter, inklusiv migrene, er det rapportert om nesten umiddelbar lindring (delvis eller fullstendig).
 • Mange profesjonelle terapeuter rapporterer at de får dypere, raskere og mer varige resultater.
 • Noen idrettsutøvere rapporterer om bedre ytelser (noen ganger dramatiske).
 • Mange mennesker med alvorlige sykdommer forteller om alt fra delvis til full symptomlindring. Listen over plager er imponerende og inneholder omtrent alle de problemene der det kan finnes energiske eller emosjonelle bidragsytere. Noen har kommet seg opp fra rullestolen, mens andre rapporterer om lindring fra astma, sklerodermi, kreft, multippel sklerose, hepatitt C, cystisk fibrose, Parkinsons sykdom, hypermobilitet, ALS og traumatisk hjerneskade. Denne listen er ikke fullstendig, den faktiske listen inneholder mengdevis av plager, og jeg tror at dyktig anvendt EFT sannsynlig kan hjelpe for enhver sykdom du kan komme på. Graden av suksess varierer, og ikke alle oppnår lindring. Ta kontakt med lege ved alle medisinske problemer.

På den negative siden...

 • Noen rapporterer om ingen hjelp overhodet. Etter min erfaring, er dette ofte fordi EFT er brukt feil.
 • En liten andel (mindre enn 3 % etter mine anslag) rapporterer om noe ubehag som resultat av prosessen.

Etter min erfaring dreier de viktigste årsakene til den negative effekten seg om (1) en ufullstendig forståelse av EFTs bankeprosesser og (2) uerfarne folk "som går inn på områder der de ikke hører hjemme." Mange blir fengslet av de tilsynelatende "quick-fix" egenskapene til grunnleggende EFT og / eller de har lært banketeknikker via andre, tredje eller fjerde ledd fra ulike, kommersielle EFT- eller banke- nettsteder. Som resultat har de ufullstendig opplæring og sitter fast når de eller en klient ser ut til å "ikke komme videre" med EFT eller blir engstelig eller opphisset. Selv når de får gode resultater, er de ikke klar over hvor mye lenger de kan gå.

Målet med denne opplæringen er å fylle dette gapet.

Dessuten er EFT fortsatt i på et eksperimentelt stadium, og selv om et økende antall PhD-er og leger har begynt å ta EFT i bruk, kan vi ikke påstå at det er helt uten risiko. Tvert imot så har jeg arrangert mange EFT workshops (med 200-500 deltakere) og har utført ulike former for EFT-banking fra scenen for hele forsamlingen. Selv om de aller fleste rapporterer om forbedringer i sine problemer, avdekker en liten andel dypere problemer i prosessen som ikke kan håndteres fra scenen. Dette er grunnen til at jeg vanligvis har flere EFT- assistenter tilgjengelig for å ta hånd om disse.

Jeg har ennå til gode å se at noen av disse har opplevd noe mer enn et forbigående ubehag, men jeg tror at det er fordi mine EFT-assistenter har vært i stand til å «bringe de ned" med hell. Hva som kan skje når uerfarne eller folk med feil opplæring bruker EFT på slike personer er ukjent. Ta derfor kontakt med kvalifisert helsepersonell om din bruk av EFT.

I noen sjeldne tilfeller får jeg rapporter (kanskje 1 per år) fra folk som tror EFT har skadet dem på en eller annen måte. Hver gang har jeg kontaktet personen for å lære mer om detaljene i saken. I de aller fleste av disse tilfellene har jeg oppdaget at den sannsynlige årsaken til skaden ikke kom fra å banke på meridiansystemet. Snarere var det fra (1) at "skjulte problemer" ble avdekket i en terapeutisk situasjon der utøveren var ute av stand til å håndtere situasjonen eller (2) bivirkninger fra at de hadde begynt på en ny medikamentell behandling. Men fortsatt vet vi ikke alle muligheter med EFT-banking (inklusiv de negative), og derfor må vi fortsette å konsultere kvalifisert helsepersonell når det er påkrevet.

For å gi deg et inntrykk av de potensielle negative bivirkningene av EFT, kan du lese brevet nedenfor. Selv om dette er et sjeldent tilfelle, kunne jeg ikke finne en alternativ forklaring på denne effekten. Personen ba om at navnet ble skjult av hensyn til personvern.

For omtrent fire år siden snublet jeg over EFT på Internett og gjorde et forsøk da jeg følte at noen av mine helseproblemer hadde noen emosjonelle koblinger, og på den tiden gikk jeg gjennom en del stress, og søvnen var ikke så god. Etter å ha lett etter potensielle bivirkninger av EFT, konkluderte jeg med at det virket trygt. Jeg banket på en rekke ting som jeg følte kunne være problemet.

Etter en times tid uten at jeg følte meg så mye annerledes, bestemte jeg meg for å ta en liten lur. Da la jeg merke til at pulsen min var blitt meget høy, noe som var uvanlig for meg, og jeg fikk heller ikke sove, noe som også var uvanlig for meg i løpet av dagen. Den natten fikk jeg ikke sove i det hele tatt, og heller for de neste to nettene. Jeg fortsatte med EFT hver dag, i følge instruksjonene i [Garys] manualen. Etter et par dager opplevde jeg det mest skremmende marerittet jeg har opplevd i hele mitt liv – det var virkelig skummelt. Det samme gjentok seg fem dager senere, og enda en gang en uke senere. Søvn ble et virkelig alvorlig problem, og livet mitt ble snudd opp ned i forsøk på å få til de enkleste oppgaver. 

Hver eneste dag befant jeg meg i en elendig, emosjonell tilstand, og jeg var mye mer deprimert enn før. Jeg prøvde EFT igjen og igjen sammen med både utøvere og på egenhånd, bare for å oppdage at hver gang jeg forsøkte det, fikk jeg ikke sove i det hele tatt den kvelden, eller i høyden kanskje en time, og slik fortsatte det et par netter til. Først etter noen dager ble det så pass bedre at jeg fikk sove 3 - 5 timer, noe som ikke er tilstrekkelig.

Det er vel unødvendig å fortelle at jeg var veldig bekymret for å forsøke EFT igjen. Helt fra den første dagen jeg prøvde EFT har jeg ikke klart å gjøre ting jeg greide før. Jeg kunne ikke løpe i nærheten så langt som før. Før var jeg konkurranseløper og kunne når som helst løpe 5 til 10 kilometer. Etter EFT kunne jeg knapt løpe en 500 meter uten at pulsen skjøt i været og jeg ble andpusten. Etterpå vil det ta timer før pulsen roet seg.

Det samme gjelder for de andre idrettsaktivitetene jeg bruker for å drive med. Bare det å gå en ni-hulls golfrunde var nok til å slite meg ut. Jeg mistet all appetitt. Og bare det å spise en tallerken pasta var mer enn jeg klarte. Jeg sluttet med EFT etter ca 5 måneder, og ting bedret seg noe, men livet mitt har vært svært utfordrende følelsesmessig og fysisk. Jeg kan ikke gjøre like mye fysisk arbeid som jeg pleide på jobben. Det er en kamp bare å komme seg fra en dag til den neste, og det føles som jeg har en mørk sky av depresjon hengende over meg hele tiden. Jeg bare håper at det finnes noe lys i enden av tunnelen. Jeg føler at jeg sitter helt fast i kamp/flukt-tilstand.

Denne personen snakket med meg om en tendens til å være svært følsom, så vi kan spekulere på om det kanskje ble avdekket noen skjulte problemer under bankeprosessen som ingen var i stand til å identifisere (eller løse). Igjen synes dette å være et sjeldent tilfelle, men vi må være ansvarlig klar over denne muligheten og erkjenne at andre kan ha lignende erfaringer uten å ha skrevet om dem.

GJENNOMGANG:

I denne artikkelen har du lært om fordeler og ulemper med EFT-prosessen.

 • EFT har gitt bemerkelsesverdige resultater i en rekke tilfeller.
 • Det er noen som opplever negative bivirkninger, vanligvis på grunn av feil bruk av EFT eller utenforliggende faktorer.

 

 

© Gary og Tina Craig
Alle rettigheter forbeholdt