Table of Contents

Table of Contents Help

The tabs on the right are shortcuts to where you have been:

  • Previous Screen
  • Previous Articles
  • Previous Categories
  • Start Page
  • Hide Entire Menu

Swiping to the left will take you to the previous screen.

The folder icon indicates that more content is available. Click on the icon or the associated text, or swipe to the right to see the additional content.

Offisiell EFT-opplæring

Før du begynner

Et åpent brev

Til alle studenter av EFT (Emosjonelle Frigjøringsteknikker): Vi gjør oss klar og forteller om bakgrunnen for denne EFT-opplæringen

"Sammen bygger vi en indre bro til landet med personlige fred."

Merk: Dette ble opprinnelig skrevet i 1995 som en introduksjon til EFT-Manualen.  Håndboken er nå foreldet og har blitt erstattet av denne opplæringen. Likevel var ånden til den opprinnelige artikkelen så godt mottatt at jeg tar den med her. Den er forandret litt for å gjenspeile gjeldende forhold.

Kjære venn,

Når jeg skriver dette jeg er hjemme... alene...på en tirsdag kveld.  Det lette regnet utenfor lager en svak lyd på vinduet. Etter år med skriving og filming er EFT fullført. Vi er nesten klar til å "gå i trykken."

Og for fem minutter siden begynte tårene å rulle nedover ansiktet mitt.

Og da visste jeg hvorfor jeg ønsket å lage denne opplæringen. Det jeg mener er, jeg har alltid visst hvorfor... men jeg visste ikke hva det betyr. Men nå kan jeg sette ord på det. Her er historien.

For fem minutter siden så jeg på en video som min samarbeidspartner Adrienne Fowlie og jeg lagde på "The Veteran Administration" i Los Angeles i 1995. Vi tilbrakte 6 dager der for å bruke EFT til å hjelpe våre Vietnam-veteraner å komme over de forferdelige minnene fra krigen.

EFT Tapping PTSD image
EFT hjelper krigsveteraner med PTSD

De hadde Post-traumatisk Stress-syndrom (PTSD) som er blant de alvorligste formene for emosjonelle forstyrrelser vi kjenner til. Hver dag gjenopplever disse mennene krigens redsler ... som å bli tvunget til å skyte uskyldige sivile (inkludert barn)... begrave mennesker i åpne skyttergraver... og se sine egne kjære venner dø eller bli lemlestet. Lyden av skudd, bomber og skrikene rikosjetter høres i hodet dag og natt. Noen ganger er det bare narkotika som lindrer de alltid tilstedeværende smertene fra krigen.

De svetter. De gråter. De har hodepine og angstanfall. De er deprimert og i smerter. De har frykt og fobier og er redd for å gå og legge seg om natten på grunn av alle marerittene. Mange har vært i terapi i 20 år... med svært lite bedring.

Jeg husker fortsatt hvor glad jeg ble da VA inviterte Adrienne og meg til å gi EFT til våre soldater. De ga oss frie tøyler til å jobbe med disse mennene på hvilken måte vi ønsket. Dette ville være den endelige testen på kraften til EFT. Om det bare ble en beskjeden, men merkbar forbedring i livene til disse sterkt funksjonshemmede menneskene, ville de fleste ha vurdert det som vellykket. Faktisk ble det mye mer.

VA betalte ikke lønn til oss. De hadde ikke noe budsjett til utenforstående som oss. Faktisk måtte vi betale for våre egne reiser, hotellregninger, mat og leiebil. Men vi likte det. Vi ville ha betalt mye mer bare for muligheten.

Så uansett: Videoen jeg så, viste en oppsummering av hva som skjedde i løpet av de 6 dagene. En del handlet bare om Rich som hadde gått i terapi i 17 år for sin PTSD. Han hadde:

  • Over 100 vonde krigsminner, og mange av disse ble han daglig hjemsøkt av.
  • En lammende høydeskrekk... som var blitt forverret fordi han hadde utført over 50 fallskjermhopp.
  • Søvnløshet... det tok ham 3 eller 4 timer før han sovnet hver kveld - selv under ganske sterk medisinering.

Etter å ha benyttet EFT på han, forsvant alle spor av disse problemene.

Som folk flest hadde Rich vanskelig for å tro at disse tilsynelatende ganske merkelige prosedyrene vil fungere. Men han var villig til å prøve. Vi begynte med høydeskrekken, og etter ca 15 minutter med EFT var den borte. Han testet den ved å gå opp på taket på en flere etasjers bygning og se ned en branntrapp. Til sin store forbauselse hadde han ingen fobisk reaksjon overhodet. Vi brukte EFT på flere av hans mest intense krigsminner og nøytraliserte alle i løpet av en time. Han kunne selvfølgelig fortsatt husker dem, men de var ikke lenger smertefulle å tenke på.

Vi lært teknikkene til Rich (slik som du blir undervist gjennom denne opplæringen) slik at han selv kunne arbeide med resten av krigsminnene. I løpet av noen få dager var de alle nøytralisert. De plaget ham ikke lenger. Som et resultat forsvant søvnløsheten, og det samme gjorde sovemedisinene (i samarbeid med hans lege). To måneder senere snakket jeg med Rich på telefonen. Han var fortsatt kvitt problemene.

Dette er ekte emosjonell frihet. Det er slutten på år med smerter. Det er som å slippe ut fra fengsel. Og...  Jeg hadde privilegiet å gi ham nøklene! Det var litt av en følelse. Dette viser mulighetene med EFT. Lær å bruke det, og du kan gjøre det samme for deg selv og andre som skjedde med Rich.

Så var det Robert, Gary, Phillip og Ralph som alle hadde traumatiske krigsminner. På få minutter gav EFT lettelser fra minnene vi jobbet med. Å se smilene og høre takknemligheten var en form for glede som bare tårer kunne uttrykke. Og så kom det video-intervjuet med Anthony.

Anthony var så skremt av sine krigsopplevelser at han var redd for å gå inn på et offentlig sted... som en restaurant... han fryktet at en vietnamesisk soldat kunne komme og fyre av en AK47. Han frøs til bare ved tanken på det. Selvfølgelig visste han at det ikke var logisk, men det gjorde ikke frykten mindre. Det er sånn PTSD virker.

Etter at vi hadde brukt EFT, ble Anthony med oss til en overfylt restaurant og, med hans egne ord, han "har ikke angst for fem øre." Alle tre av oss, Adrienne, Anthony og jeg, satt avslappet og lo og spøkte mens vi hadde en hyggelig middag på denne overfylte restauranten med over 200 gjester. Anthony var helt avslappet. Frykten var borte. Hvilken forandring! For en følelse det er å kunne utgjøre en så viktig forskjell i noens liv.

Senere, under intervjuet foran kameraet, stanset han et øyeblikk og sa, "Gud har velsignet meg, jeg sverger. Jeg tror det var min tur til å møte dere."

Og der... mens jeg sitter i stua... var det at de gledesfylte tårene begynte å renne nedover ansiktet mitt.

Verdien av denne opplæringen fortjener sitt eget monument. Du kan løfte deg selv til nye nivåer med den. Og hvis du ønsker, kan du bruke den til å hjelpe andre og forsterke ditt eget selvbilde i prosessen. Hvor mange takk ønsker du? Dette er den største belønningen jeg kan gi deg. Så nå håper jeg at du forstår min motivasjon for å lage denne opplæringen. Det er fordi Gud har velsignet meg, sverger jeg. Det er min tur til å møte deg!

Sammen vil vi bygge en indre bro i deg, til landet av personlige fred. Når den er bygget, blir denne broen en livsvarig ferdighet som du kan bruke til å spre emosjonell frihet... og glede... fra deg til andre.  Og... den er permanent.  Som gull... den verken ruster, irrer eller blir foreldet. Den vil alltid være der for deg.

Du og jeg vil kanskje aldri møtes ansikt til ansikt, så jeg vil kanskje ikke kunne se deg og kjenne din varme på samme måte som jeg gjorde med Anthony. Vår eneste tilknytning kan være begrenset til denne opplæringen. Men det er greit. Hver gang mennesker kommer sammen for å helbrede, gjør de Guds arbeid. Kjærlighet fyller mellomrommet (uansett hvor stort det er) og hjelper til med at helbredelse skjer. Gud krever ikke at vi møtes ansikt til ansikt.

Du og jeg står foran en felles reise mot emosjonell frihet. Den vil ikke ligne på noe du har opplevd før. ... Det lover jeg. Det er ikke en mytisk reise på et flyvende teppe som ender i en drøm. Det er en virkelig reise som vil gi deg virkelige resultater... på samme måte som den gjorde for våre veteraner. Du vil virkelig utvikle dine evner til å gi slipp på din frykt, dine fobier, traumatiske minner, sinne, skyldfølelse, sorg og alle andre begrensende følelser. Og det vil heller  ikke ta år etter år med nitidige, trege og økonomisk drenerende økter. Selv de mest alvorlige negative følelser forsvinner ofte på minutter. Men nå foregriper jeg sakens gang. Du vil få se alle bevisene du trenger mens du tilegner deg innholdet i denne opplæringen og anvender disse teknikkene på deg selv.

Du vil også lære av begrensningene. EFT løser ikke alle problemer for alle. Men hva det gjør vil overraske deg. Det forbløffer meg fremdeles, og jeg har holdt på med dette i årevis. EFT gjør forresten langt mer enn det som dekkes i dette brevet. Jeg har bare åpnet lokket på gløtt her og latt deg kikke inn. Resten av det vil utfolde seg når du studerer resten av disse sidene.

Min beste hilsen,

Gary

PS: Vennligst merk at den emosjonelle og energiske forløsningen forårsaket av EFT ofte fører til dype, fysiske helbredelser. Som du vil se, kan EFT benyttes på omtrent alle emosjonelle-, fysiske- og prestasjonsproblemer du kan komme på.

© Gary og Tina Craig
Alle rettigheter forbeholdt