Table of Contents

Table of Contents Help

The tabs on the right are shortcuts to where you have been:

 • Previous Screen
 • Previous Articles
 • Previous Categories
 • Start Page
 • Hide Entire Menu

Swiping to the left will take you to the previous screen.

The folder icon indicates that more content is available. Click on the icon or the associated text, or swipe to the right to see the additional content.

Offisiell EFT-opplæring

DEL II for alle: Å komme til røttene av problemet med EFT

EFT Personlig freds prosedyre

Et universelt bankeverktøy nyttig for alle

Nå som vi har en fullstendig forståelse av (1) Bestemte hendelser - en viktig konsept i EFT- prosesen, (2) EFT fortell historien- teknikken, og (3) EFTs generaliseringseffekt - et langt skritt mot større bankeeffektivitet, kan vi sette det hele sammen til EFT Personlig freds prosedyre, en kvalitetsprosess for varige resultater med EFT.

Personal Peace
Personlig fred

Hvis du har et utfordrende problem i det daglige, vil du ideelt sett behandle det som en bordplate og finne hvert enkelt bordbein eller bestemt hendelse (r) i fortiden som har ført til problemet. Når beina er identifisert, vil du bruke EFT for å fjerne så mange som nødvendig for å få bordplata til å kollapse, og da er du fri til å gå videre i livet uten det utfordrende problemet.

Dette er den mest ideelle situasjonen, og EFT-prosessen fungerer slik for mange. Hvis de relaterte hendelsene fortsatt sitter tydelig i hukommelsen og du kan koble de tydelig til det aktuelle problemet, kan EFT være akkurat så enkelt for deg også.

 • Men hva om du ikke klarer å hente fram de riktige minnene?
 • Hva om du har vurdert alle hendelsene du kan finne, men problemet vedvarer?
 • Hva om problemet er resultatet av flere års ubehag i stedet for bare noen få hendelser?
 • Hva om minnene blandes sammen på en måte som gjør de vanskelig å skille?
 • Hva om du har mer enn ett problem og alle de medvirkende hendelsene er knyttet til hverandre?
 • Hva om problemet og hendelsene har en slik merkelig forbindelse at du aldri vil kunne se den på egen hånd?

Faktisk viser det seg at disse utfordringene er noe som gjelder de fleste EFT-brukere.

Emosjonelle problemer er sammensatt av natur, og metaforen om bordplater/bordbein som du lærte i artikkelen Å avdekke bestemte hendelser illustrerer delvis dette. Imidlertid kan det være litt av en utfordring å navigere gjennom en lang liste med tidligere, bestemte hendelser og finne ut hvilke hendelser som hører til hvilket problem. I virkeligheten vil de fleste av problemene som plager deg i dag sannsynligvis være knyttet til hverandre, og alle de vanskelige hendelsene i fortiden kan være medvirkende til ulike problemstillinger på forskjellige måter. Mange av disse hendelsene kan virke for små og ubetydelige til å være til bekymring, men etter et par tiår pleier disse mindre forstyrrelsene å bygge på seg. Med dette i tankene tilbyr vi Personlig Freds-prosedyren som er en måte å systematisk fjerne de vanskelige hendelsene fra lista uansett hvilket problem de bidrar til for øyeblikket.

I hovedsak innebærer EFT Personlig freds prosedyre at du lager en liste over alle plagsomme, bestemte hendelser i ditt liv og fjerner deres følelsesmessige påvirkning, en etter en. Med iherdig bruk av denne prosedyren kan du slå bordbeina under alle bordplatene og frambringe den lindringen du var ute etter og oppleve en forfriskende følelse av fred i livet. Du vil bli overrasket over hvor raskt du kan få dette - Husk at generaliseringseffekten vil slå inn, og med Personlig freds prosedyre kan vi se den i aksjon!

Denne EFT-bankemetoden er enkel:
 1. Lag en liste over alle de plagsomme, bestemte hendelsene du kan huske. Bruk kriteriene som er beskrevet i artikkelen om Bestemte hendelser, nemlig:
  • Det er en kort "film" fra fortiden, fortrinnsvis for minst et par år siden (barndomshendelser er vanligvis best).
  • Du gir den en tittel, f.eks. "Den gangen da......"
  • Hendelsen varte 1-3 minutter da det skjedde.
  • Inneholder minst et emosjonelt crescendo.
  • Inneholder en begynnelse, en slutt, et plott og personer.
  • Merk: Du bør kunne finne minst 50 hendelser. Mange finner hundrevis.
 2. Ved siden av hver filmtittel, vurderer du intensiteten av hver hendelse fra 0-10. Eksempler:
  • Far slo meg på kjøkkenet (8)
  • Jeg stjal Suzies brødskive(5)
  • Jeg gled og holdt på å falle i Grand Canyon (7)
  • I tredje klasse lo elevene av meg da jeg holdt den talen (8)
  • Mor låste meg inn i et skap (7)
  • Den gang Mrs. Adams sa at jeg var dum (6)
 3. Etter at de mest intense hendelsene har blitt nøytralisert, stryker du de av listen og ser etter de neste mest intense. Du kommer sikkert på flere hendelser etter hvert som du banker. Legg dem til listen og adresser dem på samme måte som de andre.
 4. Etter omtrent hver femte hendelse går du på nytt gjennom listen og revurderer intensiteten for hver enkelt. Når generaliseringseffekten slår inn, vil du se at også hendelser du ennå ikke har jobbet med, trolig er blitt mindre intense.
 5. Hvis du fjerner en bestemt hendelse pr dag i tre måneder, vil du ha løst 90 hendelser. Forestill seg hvor mange av dine bordplater som kan ha brutt sammen eller blitt svekket som resultat. Kan du forestille deg hvor mye bedre livet ville bli uten de? Det trenger ikke å stanse der. Hvis du virkelig forstår fordelen med å rydde opp i enhver hendelse fra fortiden som fremdeles inneholder forstyrrelser, kan du bare fortsette å føre mer på listen og fortsette med å fjerne hendelser til du går tom for flere. Og husk at generaliseringseffekten vil trå til og hjelpe deg.
 6. De fleste vil begynne å føle seg betydelig bedre etter å ha tatt noen dusin hendelser, men selv om du har mer og det tar et år eller to å finne frihet fra de følelsesmessige eller fysiske begrensningene du sliter med i dag, er det ikke verdt innsatsen?  Og her er en bonus - hvis du kan gjøre alt dette arbeidet på egenhånd, så oppnår du denne friheten gratis.

Tips

 • Hvis du ikke klarer å sette 0-10 intensitetsnivået på en bestemt film, kan du gå ut fra at du undertrykker den og kjør 10 fulle runder med EFT på den fra alle de vinkler du kan komme på. Dette gir deg en stor mulighet for å løse den.
  Når du setter opp listen, kan det hende at noen av hendelsene ikke synes å gi noe ubehag nå. Det er greit. Før de opp på lista uansett. Det faktum at du husker dem, tyder på at du har behov for å jobbe med dem.
 • Når listen er fullført, plukker du ut de mest intense hendelsene og bruker EFT Fortell historien-teknikken på hver enkelt til intensiteten synker til null. Du må gå gjennom hver hendelse flere ganger for å finne alle aspektene og redusere de til null. Da vil du merke at du kanskje kan le av det, føle deg nøytral eller rett og slett "kan ikke tenke på det lenger."

Advarsler

Hvis du har opplevd langvarig misbruk eller svært traumatiske hendelser, vil du kunne oppleve at å skrive ned alle sammen vil kunne føre til ekstra smerter. Hvis dette er tilfelle, kan du i stedet skrive en kortere liste, kanskje 5 om gangen, med hendelser med lavere intensitet, og legge til flere etter hvert som du føler deg mer komfortabel. I tillegg bør du vurdere å få hjelp fra en dyktig terapeut som kan håndtere dine problemer underveis.

Hvis du tar medisiner, kan du få lyst til å med de. Vennligst bare gjør det under kvalifisert veiledning fra lege.

Positive bivirkninger

Etter hvert som du arbeider deg gjennom tidligere hendelser fra de mest intense og nedover, vil du ikke alltid umiddelbart  fokusere på de eksakte årsakene til problemet som du aller helst vil lindre. Imidlertid vil det komme positive resultater underveis, og hvis du legger merke til dem, vet du at du begynner å få personlig fred.

Resultater fra EFT, uansett hvor vi finner dem, er noen ganger veldig underfundige, og det er lett å overse de eller tilskrive de en naturlig vekstprosess. For å hjelpe oss se endringene etter hvert som de skjer, er det på tide å lage en liste - en liste over noe i ditt liv som kunne vise forbedringer. Eksempler er som følger:

 • Søvnvaner - kvaliteten på søvn eller timer hver natt
 • Matvaner - sug etter junk-food, inntak av grønnsaker, sukker eller dessertvaner
 • Annen trang - kaffe, sigaretter, vin/øl
 • Stress på jobben
 • Frustrasjon i trafikken
 • Relasjoner - ektefelle, barn, svigerfamilie, slektninger, kolleger
 • Muskelspenninger eller smerte/fleksibilitet
 • Blodtrykk
 • Pustekapasitet
 • Syn
 • Hukommelse
 • Utholdenhet
 • Tillit
 • Tilbøyelighet til å le eller smile

Alt mulig i ditt liv kan begynne å endre seg til det bedre etter hvert som du balanserer de gamle forstyrrelsene. Når du har gjort ferdig din "ønskeliste" over de positive endringene du ønsker skal komme, kan du prøve å finne en måte å vurdere endring på hvert forbedringsområde før du begynner å banke. Kanskje vil du skrive du ned det antall timer med søvn du får i gjennomsnitt eller antall kopper kaffe du hver dag, hvor lenge du kan stå på beina uten smerter eller nivå av den frustrasjon/følelsesmessige smerte (0-10) du føler i noen spesielle relasjoner.

Etter hvert som du banker deg gjennom hendelsene, bør du sjekke med denne listen og holde oversikt over alle elementene. Noen kan skifte med en gang, andre kan endre seg litt etter litt, og du kan også oppdage andre positive endringer som ikke engang sto på listen. Ved å bruke begge disse listene sammen, er det mye lettere å fortsette med denne prosessen som kan synes å ta lang tid for noen mennesker.

Kan du forestille deg hvordan det ville føles å virkelig føle ro ved alt som har hendt i livet ditt? Hva med å føle fred ved halvparten? Det ville utgjøre en enorm forskjell for folk flest. Tenk hvor annerledes verden ville være hvis alle fjernet søpla fra sin fortid. Ikke bare ville vi alle føle oss bedre fysisk og følelsesmessig, vi ville også kunne forstå hverandre og føle medlidenhet hvis alle problemer var ryddet av veien.

Tanker om videre bruk av EFT Personlig freds prosedyre

Dette enkle bankekonseptet vil kunne endre hele healingfeltet, og hvis det blir tatt i bruk av alle helsearbeidere, leger og pasienter, vil det trolig (1) dramatisk øke våre helbredelsesresultater, samtidig som det vil (2) dramatisk redusere våre kostnader.

Vær oppmerksom på at denne ideen fullstendig ignorerer kjemiske årsaker som forfektet av den medisinske modellen. Det er fordi EFT ofte gir forbedringer hos klienter der medisiner og andre kjemiske løsninger har mislyktes. Dette betyr ikke at medisiner, riktig ernæring og lignende ikke har sin berettigelse. Faktisk så har de det. De kan ofte være avgjørende. Etter min erfaring er våre uløste, bestemte hendelser imidlertid ofte nærmere den grunnleggende årsaken til sykdom enn noe annet. Dermed fortjener de vår høyeste oppmerksomhet.

Kvalifiserte EFT-utøvere er meget klar over EFTs evner til å vaske de negative, spesifikke hendelsene bort fra våre mentale vegger. Dette er det området hvor vi har vår høyeste suksessrate. Hittil har vi imidlertid fokusert vår innsats på de negative spesifikke hendelser som ligger bak en gitt plage som en fobi, hodepine eller traumatisk hendelse. Dette er bra ... veldig bra ... og vi skal fortsette å gjøre det. På den annen side, hvorfor ikke bruke EFT på ALLE de andre konkrete hendelsene som kan lure bak våre mer generaliserte (men veldig viktige) problemer som (for å nevne noen) ....

 • Selvbilde
 • Angst
 • Depresjon
 • Vedvarende søvnløshet
 • Avhengighet
 • Emosjonell overspising
 • Tvangshandlinger
 • Følelser av å være forlatt

Etter hvert som du fjerner den emosjonelle bagasjen fra dine spesifikke hendelser, vil det selvfølgelig bli mindre og mindre interne konflikter som ditt system må håndtere. Mindre interne konflikter oversettes til mer personlig fred og mindre emosjonell og fysisk lidelse. For mange kan denne prosedyren føre til fullstendig lindring fra livslange problemer som andre metoder ikke har berørt. Det er virkelig å få fred.

Det samme gjelder også for fysiske plager. Jeg snakker her om alt fra hodepine, pustevansker og fordøyelsessykdommer til AIDS, MS og kreft. Det blir mer allment akseptert at våre fysiske sykdommer er forårsaket (eller medvirket) av uløst sinne, traumer, skyldfølelse, sorg og lignende. Til nå har det imidlertid ikke vært en effektiv måte å fjerne disse helsetyvene. Vi kan selvfølgelig dekke over de med medisiner, men en virkelig kur har vært vanskelig å finne. Heldigvis tilbyr nå EFT elegante bankeverktøy som vil hjelpe den seriøse helseutøveren til å eliminere de grunnleggende årsakene til sykdom. Rådfør deg alltid med kvalifiserte leger angående din bruk av EFT for fysiske problemer.

EFT Personlig Freds Prosedyre er IKKE en erstatning for EFT-opplæring på høyt nivå og er heller ikke en erstatning for kvalitetshjelp fra en dyktig EFT-utøver eller kvalifisert lege. Snarere er det et bankeverktøy som - riktig brukt - er i stand til vidtfavnende lindring (kvalitetsopplæring eller kvalitetshjelp vil øke dens effektivitet). Dens enkelhet og vidtrekkende effekt gjør at metoden bør være kandidat som en obligatorisk metode for alle som søker hjelp for selv de vanskeligste problemer.

Den kan brukes:

 • Som "hjemmelekse" mellom økter med lege eller terapeut. Dette vil helt sikkert  akselerere og styrke helbredelsesprosessen.
 • Som en daglig bankeprosedyre å rense ut et liv med oppsamlet, emosjonelt rusk. Dette kan forbedre selvbilde, øke selvtillit og gi en dyp følelse av frihet.
 • Som et middel til å eliminere en betydelig bidragsyter (om ikke den eneste årsaken) til en alvorlig sykdom. Et eller annet sted blant våre bestemte hendelser ligger alt sinnet, frykten og traumene som blir manifestert som sykdom. Ved å ta alle, vil du trolig også dekke de som er ansvarlige for sykdommen. Konsulter alltid med kvalifiserte leger vedrørende din bruk av EFT for fysiske problemer.
 • Som et nyttig alternativ til å finne grunnleggende problemer. Hvis du nøytralisere alle problemene vil du automatisk ha tatt med de grunnleggende problemene.
 • Som et middel for dyp avslapning.
 • Å være et eksempel for andre om hva som er mulig.

Noen minutter pr dag med EFT Personlig Freds Prosedyre kan utgjøre en monumental forskjell i skoleprestasjoner, relasjoner, helse og livskvalitet. Vi håper denne fornuftige bankeprosessen vil bli en verdensomspennende rutine.

GJENNOMGANG:

I denne artikkelen lærte du hvordan du bruker Personlig Freds Prosedyre.

 • Det er en rekke årsaker til hvorfor mange EFT-brukere har problemer med å komme til kjernen av problemet.
 • Å lage en liste over hendelser i fortiden som fremdeles bærer intensitet kan hjelpe deg med å navigere gjennom og systematisk fjerne dine egne problemer.
 • Mens du arbeider for å løse et problem, er det ofte positive side-effekter i denne prosessen som gir uventede lindringer på andre problemer.
 • Personlig Freds Prosedyre er noe du kan gjøre hver dag. Å fjerne én hendelse pr dag ville føre til at 90 hendelser er ryddet bort i løpet av bare 3 måneder.
 • En større grad av personlig fred vil ikke bare lindre eksisterende problemer, men kan også hindre nye å utvikle seg.

 

 

© Gary og Tina Craig
Alle rettigheter forbeholdt